Rehabilitatie weg Apoera - Washabo

Ter verbetering van de woon- en leefomstandigheden van de bewoners van Apoera, Section en Washabo is Aannemings Maatschappij Baitali N.V in opdracht van Ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie (MOWT&C) in september van dit jaar aangevangen met de rehabilitatie van de weg Apoera Washabo. De planning is de werkzaamheden af te ronden in september 2020 en een kwaliteits eindproduct af te leveren voor de gemeenschap in Apoera.

Op 16 september 2019 heeft President Bouterse het officiële startsein gegeven voor de werkzaamheden van AMB ter rehabilitatie van de wegstrekking Apoera Washabo in het district Sipaliwini.

Het eindproduct moet een verharde weg zijn waardoor stofontwikkeling tijdens de droge tijd en slechte wegen tijdens de regentijd tot een verleden moeten behoren. Vooral in de regentijd hadden schoolkinderen enorm last van de situatie omdat de schoolbus dan niet reed en zij kilometers te voet naar school moesten afleggen. Door de weg te verharden en de bruggen te vernieuwen zullen al deze problemen tot het verleden gaan behoren en wordt tegelijkertijd een randvoorwaarde geschapen voor de verdere economische ontwikkeling van het gebied.

 

Quota Men Cook Out 2019

Zaterdag 2 november jl. vond de beroemde Quota Men Cookout weer plaats op de pier van Torarica. Baitali nam deze keer voor de 3e keer deel aan dit groot fundraising evenement. Onze mannen hebben zich maximaal ingezet voor het goede doel en tal van heerlijke gerechten op tafel gezet voor de bezoekers. Omdat het thema dit jaar Early Christmas was, ontvingen al onze klanten een leuk presentje.

United Caribbean Contractors onderdeel van Baitali Group of Companies

United Caribbean Contractors onderdeel van Baitali Group of Companies

 

Sinds kort is United Caribbean Contractors (UCC) ook onderdeel van de groep van de Baitali Group of Companies. Met de toevoeging van UCC bij onze groep breiden wij onze diensten verder uit om onze klanten nog meer te kunnen faciliteren in hun wensen.

UCC richt zich op het adviseren, aanleggen en onderhouden van infrastructuren betreffende ICT-netwerken (glasvezel/ koper), kabeltelevisie, telecommunicatie systemen en elektra- en drinkwaterinfrastructuren. Voor meer informatie over UCC kunt u de website bezoeken http://www.ucc.sr/nl/

Ondertekening koopovereenkomst Baitali en de heer Verstoep

Wageningen

Rehabilitatie wegen in Wageningen

Om de bewoners van Wageningen (Nickerie) nette, begaanbare en vooral veilige wegen te bieden, begon Aannemings Maatschappij Baitali N.V in oktober vorig jaar aan de rehabilitatie van de wegen in Wageningen. Eind maart rondt AMB de werkzaamheden aan de wegen af en levert een kwaliteits eindproduct af voor de gemeenschap in Wageningen.

Op 17 oktober 2018 was het officiële startsein gegeven door President Bouterse voor de werkzaamheden van AMB ter rehabilitatie van de wegstrekking Jenny in Coronie tot Henar in Nickerie. Dit startsein was gegeven in een feestelijke setting in Wageningen in de Skrivimankotilaan.

 

De symbolische asfaltering van een klein gedeelte van de Skrivimankotilaan was een belangrijk onderdeel van het programma op deze dag.

De werkzaamheden aan de Skrivimankotilaan waren de start voor de rehabilitatie van de andere wegen in Wageningen die ook toe waren aan renovatie. We zijn in totaal 6 maanden bezig geweest met de verfraaiing van de wegen in Wageningen en hebben in totaal 5.3 km gerenoveerd. De wegen zijn nu beter begaanbaar en veiliger geworden. De inwoners zijn zeer tevreden over het eindresultaat.

Andere zaken die Baitali in Wageningen heeft aangepakt:

  • Het sportveld een face lift gegeven;
  • De inrit van de RGD geasfalteerd;
  • De inrit van de Brandweer geasfalteerd;
  • Voetbalveld van de politie afgewalst;
  • Een weg van 60 m met basecourse aangelegd naar de verbrandingsoven op de vuilstortplaats.

Update vernieuwen van de riolering van de Zwartenhovenbrugstraat

Inmiddels is Aannemings Maatschappij Baitali (AMB) ruim een jaar aan het werk aan de ZWHBS en de resultaten beginnen zichtbaar te worden.

Op dinsdag 19 februari jl. was een infobijeenkomst georganiseerd om de bewoners en ondernemers van de Zwartenhovenbrugstraat omgeving Drambrandersgracht – Dr. S. Redmondstraat te informeren over de komende werkzaamheden startende op 26 Februari 2019.

De werkzaamheden verschillen niet met die welke reeds zijn uitgevoerd in het deel van de Zwartenhovenbrugstraat, gelegen tussen de Redmondstraat en de Stoelmansstraat.

Het gaat initieel om rehabilitatie werken aan het rioolstelsel, maar omdat deze in de weg ligt, wordt dus ook de weg als geheel opnieuw aangelegd.

We maken direct gebruik van de gelegenheid om  het rioolstelsel te upgraden, door een 2e  rioolstelsel te installeren aan weerszijden (evenwijdig aan) van de weg. Hier zijn de huizen en bedrijven op aangesloten. Dit lateraal stelsel loost af op het nieuw te installeren hoofdriool via zgn. betonnen koppelputten.

Tijdens aanleg van het lateraalstelsel zal de weg nog opengesteld zijn voor alle verkeer, maar de beschikbare breedte voor het verkeer wordt wel enigszins terug gebracht van 10m naar ~ 7m.

De werkfronten zullen worden afgezet door het plaatsen van bouwhekken, waarmee de werkfronten duidelijk zichtbaar worden en daardoor de algehele veiligheid ter plaatse wordt vergroot.

 

De volgende fase is die voor de aanleg van het hoofdriool, waarbij een deel van de Zwartenhovenbrugstraat volledig zal worden afgesloten voor alle rij- en voertuigen.

De voetgangers zullen zich wel vrijelijk kunnen blijven verplaatsen in dit gebied op de bermen.

Als het hoofdriool is ge-installeert zal het nieuwe weglichaam worden opgeworpen, inclusief de aanleg van nieuwe trottoirs, parkeer plaatsen, inritten en bus stop plaatsen.

De start van deze werkzaamheden is ge-planned rond de 2e week van maart , en zal geschieden in het deel van de Zwartenhovenbrugstraat gelegen tussen de Prinsenstraat en de Saramaccastraat.

Deze werkzaamheden zullen, afhankelijk van de weers- en plaatselijke omstandigheden, ongeveer 8-10 weken in beslag nemen.

 

Na afronding hiervan zullen de werkzaamheden van het hoofdriool zich verder verplaatsen richting het Zuiden(tot het Molenpad). Het gedeelte gelegen tussen de Prinsenstraat en de Redmondstraat wordt daarna aangepakt.

Voor de werkzaamheden Stoelmanstraat/ Zwartenhovenbrugstraat

 

Na de werkzaamheden Stoelmanstraat/ Zwartenhovenbrugstraat

 

Baitali steunt goede doelen

 

De Baitali Group of Companies doneert op regelmatige basis aan  organisaties en individuen die hulp kunnen gebruiken in welke vorm dan ook omdat maatschappelijk verantwoord ondernemen tot een van de kernwaarden van ons bedrijf hoort.

December is elk jaar een topmaand betreffende het doen van donaties. Hieronder een aantal goede doelen waaraan wij onze steun hebben gegeven:

- Cup of the Guyanas Tennis tournooi voor kinderen;
- Een gezellige dag bij Circus Suarez voor 200 kinderen van verschillende kindertehuizen;
- Su Aid een cheque t.w.v. SRD 50.000,- gedoneerd voor de renovatie van het gebouw van Stichting voor het Kind;
- Aan de Lion’s Club van Kwatta 250 cadeautjes voor minderbedeelde kinderen - gedoneerd t.b.v de viering van Kinderdag.
- Donatie aan Service club Quota tbv earplugs die tijdens de pagara estafette gratis uitgedeeld worden aan de bezoekers om de negatieve gevolgen van geluidsoverlast te verminderen.

 

 

Startsein Jenny Henar

Afgelopen woensdag 17 oktober heeft President Desi Bouterse met het onthullen van het naambord het startsein gegeven voor de rehabilitatie van 79 kilometer weg, van Jenny in Coronie tot Henar in Nickerie. In dit nieuwsbericht van RTV kunt u enkele impressies van die dag zien. Onder "projecten" kunt u binnenkort meer lezen over dit project.

 

Men Cookout daverend succes

De Quota Halloween Men Cook Out is een daverend succes geweest voor de “ Wild Things” van de Baitali Group of Companies. Onze gerechten zijn in de smaak gevallen van het publiek en we waren dan ook helemaal uitverkocht. Informatie over de opbrengsten volgt gauw. Hier wat foto’s van ons team in actie.

Baitali Wild Things

Baitali Wild Things

Baitali Wild Things

Quota Halloween Men Cookout

Zaterdag 28 oktober zal Quota een Men Cook out organiseren op de pier van Torarica. Baitali zal ook deelnemen aan deze Men Cookout! Al onze managers zullen hun kookkunsten tonen op deze dag. Ons team zal de naam “ Wild Things” dragen en zij zullen de klanten van de Men Cookout verrassen met smakelijke gerechten. De opbrengsten van die dag worden gedoneerd aan Quota die het geld zal gebruiken voor hun sociale projecten. Natuurlijk kunnen onze managers op die dag alle steun en aanmoediging gebruiken. Dus kom zeker langs bij onze tent op de pier!

nieuwsfotoBaitali Group

Duisburglaan 29
Paramaribo, Suriname
T +597 530-654
E info@baitaligroup.com

G.G. Maynardstraat 1
Nickerie, Suriname
T +597 231-970
E info@baitaligroup.com

© - Baitali Group of Companies N.V. All Rights Reserved.