Construction of the Road to the Ferry Terminal between Suriname and Guyana


In de periode 2007 t/m 2010 heeft Aannemings Maatschappij Baitali N.V. het project “Construction of the Road to the Ferry Terminal between Suriname and Guyana” uitgevoerd.
Het doel van dit project was om de bereikbaarheid van de Ferry Terminal in Nickerie te verbeteren. In opdracht van de Europese Unie moest AMB een een “all-weather” weg verbinding maken tussen Nickerie en de Ferry Terminal naar Guyana.
De Europese Unie had eerder de Ferry Terminal naar Guyana en een veerboot geschonken aan Guyana en Suriname. Echter bleek deze investering praktisch onbruikbaar zonder een goede weg verbinding. De oorspronkelijke weg was een zandweg die over een klei ondergrond ging en gedurende de regentijd onbegaanbaar was. Het was dus de bedoeling om de bereikbaarheid van de Ferry Terminal te verbeteren waardoor het gebruik van de legale route gestimuleerd zou worden i.p.v. gebruik van de “backtrack” route.
In eerste instantie was de EU de opdrachtgever van dit project maar het is later overgenomen door het toenmalige Ministerie van Planning en Ontwikkelingssamenwerking (PLOS). Andere partijen waarmee is samengewerkt zijn Roughton inc. als directievoerder, Ministerie van OWT&C als supervisor en Ballast Nedam als joint venture partner.
In totaal omvatte het werk 31 km asfaltering waarbij het werk was opgedeeld in 4 secties. De weg zou oorspronkelijk één (1) laag asfalt krijgen, maar uiteindelijk heeft de weg twee (2 ) lagen asfalt gekregen om de sterkte van het wegdek te garanderen voor langere tijd. De uitvoering van het project heeft hierdoor langer geduurd dan gepland. Ook is de fundering aan weerzijden voorzien van ontwateringsdrains om ervoor te zorgen dat de fundering altijd droog blijft zodat de sterkte van de fundering gewaarborgd wordt. Naast het gebruik van klinkzand, base course en asfalt, is er gebruik gemaakt van Geotextiel om de druk op de slappe kleilaag te verminderen.
Onze werkzaamheden hebben geresulteerd tot een goed begaanbare, veilige, kwaliteitsweg tussen Nickerie en de Ferry Terminal naar Guyana. Deze weg is overigens de enige weg in Nickerie met guard rails en zogenaamde reflecterende “Cat-eyes” voor de veiligheid van de weggebruikers.
Met de constructie van deze weg heeft de opdrachtgever haar doel bereikt: het verhogen van het gebruik van de legale Ferry Service naar Guyana. Een andere bijkomstigheid voor de Nickeriaanse gemeenschap is de ontsluiting van een potentieel landbouw en veeteelt gebied. Er is bij de aanleg rekening gehouden met landbouwverkeer, daarvoor is een strook van 4 meter bestemd vanaf het begin van de weg tot de 1e brug.


Zie de situatie voor en na op de foto's

Baitali Group

Duisburglaan 29
Paramaribo, Suriname
T +597 530-654
E info@baitaligroup.com

G.G. Maynardstraat 1
Nickerie, Suriname
T +597 231-970
E info@baitaligroup.com

© - Baitali Group of Companies N.V. All Rights Reserved.