Rehabilitation of the “Nieuwe Haven” Terminal Paramaribo, Suriname 

 

De Nieuwe Haven van Paramaribo was oorspronkelijk in de zestiger jaren opgezet als een bulk haven. Echter heeft de scheepvaart sector zich in Suriname steeds verder ontwikkeld in de richting van container transport. Hierdoor werd de kade, alsook het achterland steeds minder geschikt voor het afhandelen van containerschepen die Suriname aandoen. Tegelijkertijd maakte de haven van Paramaribo, vanwege de opkomende economie, een enorme groei door qua afhandeling van vracht. De noodzaak bestond dus om de haven enerzijds aan te passen aan het groeiende volume van vracht, alsook deze geschikt te maken voor container afhandeling.

In opdracht van NV Havenbeheer Suriname, met financiering van de Europese Unie en ism Ballast Nedam, PMC, ACE Consultancy en het Ministerie van Planning en Ontwikkelingssamenwerking heeft AMB het volgende aangelegd:

  • Nieuw rioleringsstelsel van ca. 1500 meter aan rond 1000mm betonnen buizen
  • Nieuw betonnen kade van 500 meter lang en 50 meter breed - Heavy load container stacking area van 50.000 m2
  • Nieuwe aanmeerconstructies
  • Nieuwe verlichting

Dit project heeft ervoor gezorgd dat de economische groei werd gefaciliteerd d.m.v. een haven c.q. overslagplaats die voldeed aan de hedendaagse eisen. Verder heeft het NV Havenbeheer in staat gesteld haar inkomsten te verhogen waardoor ze in staat was verder te investeren in het haven bedrijf.

Baitali Group

Duisburglaan 29
Paramaribo, Suriname
T +597 530-654
E info@baitaligroup.com

G.G. Maynardstraat 1
Nickerie, Suriname
T +597 231-970
E info@baitaligroup.com

© - Baitali Group of Companies N.V. All Rights Reserved.